PADI IDC CENTER

  • Veletržní 31, Praha 7,  170 00
  • +420 251 564 098

LÖBEJÜN - Německo

Termín 13. - 15.7.2018

Cena: 970 Kč

Jedná se o tři lomy těsně vedle sebe s výbornou viditelností a podle našich zkušeností z loňska jde o potápění na jedné z lokalit s nejčistší vodou v Německu.

Bohužel u lomu není skoro žádné zázemí. K dispozici je foukání lahví a 2 ToiToi budky. Bydlení pod vlastním stanem a veškeré zásoby s sebou. Elektřinu, sprchy apod. zde nenajdete. K dispozici ohniště, takže tentokrát si každý přivezte vlastní špekáčky.

Poloha: Sasko-Anhaltsko, blízko Halle

Lom Löbejün I.
Velikost lomu je přibližně 150 x 150 m,  průměrná hloubka 20m. V lomu se nachází stanice čerpadla v hloubce 19 metrů a po celé ploše lomu jsou zbytky težební techniky a rogalo. Po celém obvodu jsou kolmé stěny. Velké množství ryb: plotice, okouni, štiky a jeseteři.

Lom Löbejün II.

Jedná se o těžko přístupný lom, vstup do vody je možný z jediného místa, po úzké cestě mezi keři. Lom je málo navštěvován potápěči.

Mezi zajímavosti patří zbytky těžební techniky, potopené stromy, pneumatiky. Lom má vysoké stěny a převislé římsy. Mnoho raků, z ryb jsou k vidění okouni a jeseteři. 
 
Lom Löbejün III.
Snadno přístupný lom, kde po levé staně nalezneme v hloubce 10 m přečerpávací stanici, kterou lze proplavat.  

Pod vstupem v hloubce 12 metrů jsou funkční důlní vozíky, které se dají posunovat po kolejnicích. Spousta raků a okounů. 

Trasa (z Prahy 320 km - 3 hod. autem) :

Dálnice A14 Halle-Magdeburg, sjezd Lobejun a po necelém kilometru odbočit v pravo na polní cestu, ještě před železničním přejezdem (není značeno). Po cestě asi 1km příjezd na parkoviště k lomu.  

Ceny:

Cena potápěč: 970 Kč
Cena nepotápěč: 480 Kč

Cena zahrnuje: poplatek kemp 2 noci, poplatek za potápění 2 dny
Cena nezahrnuje: dopravu, plnění lahví, vlastní stan, půjčovnu, pojištění

Plnění lahví : 15L za 8,5 EUR 

Máte zájem? Dejte nám vědět a ozveme se vám

Jiná:
cm
kg

Zpracování osobních údajů poskytnutých v tomto formuláři je nezbytné pro plnění smlouvy či jednání o nabídce služeb. Více viz Zásady zpracování osobních údajů.

top