PADI IDC CENTER

  • Veletržní 31, Praha 7,  170 00
  • +420 251 564 098

Ponor v barokomoře do 80 metrů

Termín 15.2.2016 12:45

Cena: 1 200 Kč

Připravili jsme pro vás další možnost "ponoru" v barokomoře, které je v Ústřední vojenské nemocnici v Ústavu leteckého zdravotnictví.

 

V přetlakové komoře je možno provádět simulované „suché“ ponory do hloubky až 80 metrů současně až pro 5 potápěčů. V bezpečných podmínkách si lze ověřit některé reakce svého těla na zvýšený tlak. 

 

Při sestupu je možno ověřit srovnávání tlaků v tělesných dutinách (ve středním uchu Eustachovou trubicí, ale i ve vedlejších nosních dutinách) a účinnost pomocných manévrů (pohyby čelistí, polykání, zvýšení tlaku v nose). To je vhodné nejen pro začínající potápěče, ale i zkušené potápěče se stavy po onemocněních nebo operacích v příslušných částech těla. Nárůst rozdílu tlaků vzduchu vně a uvnitř těla se může projevit až bolestí, ale sestup je možno kdykoli přerušit nebo zpomalit. 


V hloubkách přes 40 metrů se začíná projevovat narkotické působení dusíku. Příznaky jsou spojeny se ztrátou soudnosti a obratnosti, což je pro bezpečnost potápění zásadní :-) U každého jsou však hloubky vzniku i projevy individuální a není na škodu znát své hranice. 

 

Termín: 15.2.2016 ve 12:45 až do cca 15:00

Místo: ÚLZ v Ústřední vojenské nemocnici

 

Počet míst je omezen na 5 osob! 

Máte zájem? Dejte nám vědět a ozveme se vám

Jiná:
cm
kg

Zpracování osobních údajů poskytnutých v tomto formuláři je nezbytné pro plnění smlouvy či jednání o nabídce služeb. Více viz Zásady zpracování osobních údajů.

top